Miscellaneous Questions #2

1. Hot Bands: Name the band who scored a big hit in 2011 with an album entitled "Thank You, Happy Birthday." Answer: Cage the Elephant

2. Sexy Ladies: Name the character played by Farah Fawcett on the original series "Charlie's Angels." Answer: Jill (Monroe)

3. Sexy Ladies: Name the three actresses who played Charlie's Angels in the original TV series. Answer: Farah Fawcett, Kate Jackson, and Jaclyn Smith

4. Charlie's Angels: Name the actor whose voice portrayed Charlie on the original TV series. Answer: John Forsythe

5. Better Known As: New Orleans-born rapper Dwayne Michael Carter, Jr., is better known by rap fans as who? Answer: Lil Wayne

6. All about Florida: The Everglades are infested with thousands of the species P. mollorus bivittatus. What is the common name of this animal? Answer: the Burmese python

7. All about Florida: Thomas Drive in Panama City Beach is the home of what famous restaurant named for a fruit associated with Hawaii? Answer: Pineapple Willy's

8. Math Geek Question: What is the sum of all the counting numbers from 1 to 100? (The math geeks know a shortcut to answering this question. Don't you wish you paid attention in math class?) Answer: 5,050

9. Interrupted World Series Games: Game #3 of the 1989 Series between Oakland and San Francisco was delayed for ten days by what? Answer: an earthquake

10. Famous French Novels: Name the French author whose novels included The Bridge on the River Kwai, and The Planet of the Apes. Answer: Pierre Boulle

11. Hat Tricks: In the early James Bond movies, what hat trick does James usually do when he enters Moneypenny's office? Answer: He tosses his hat across the office and onto the hatrack.

12. Stuff We Used to Buy: What common product of yesteryear was a Dixon Ticonderoga #2? Answer: a common pencil

13. Ready to Rumble: Name the hit Broadway musical which features a deadly rumble between the Sharks and the Jets. Answer: West Side Story

14. The Late Great Natalie Wood: In what movie version of a Broadway hit musical did Natalie Wood perfom a number entitled "I Feel Pretty"? Answer: West Side Story

15. The Brat Pack: Name any four of the five Brat Pack members who appeared in 1985's "The Breakfast Club." Answer: Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald, and Ally Sheedy

16. Dr. Evil's Look-Alike: What was the title and subtitle of the movie which introduced us to Mini-me? Answer: "Austin Powers; the Spy Who Shagged Me"

17. The Little People: Name the 2-foot 8-inch actor and stuntman best known for his role as Mini Me in the Austin Powers movies. Answer: Verne Troyer

18. The Little People: Name the composer of the controversial hit song containing the following lines. "They got tiny little voices that go peep-peep-peep; they got tiny little cars that go beep-beep-beep." Answer: Randy Newman

19. Famous Writers: By what name is To Kill A Mockingbird author Harper Lee known to her friends? Answer: Nell

20. Drinking Buddies: The 1962 movie Sergeants Three co-starred the five most famous Hollywood and Las Vegas stars from a group of drinking buddies known as the Rat Pack. Name any four of those buddies. Answer: Joey Bishop, Sammy Davis Junior, Peter Lawford, Dean Martin, and Frank Sinatra

21. Characters Named Fred: In what old TV police drama did actor Robert Blake co-star with a cockatoo named Fred? Answer: Baretta

22. The Real Mafia: What "godfather" of the Gambino Mafia family was known in the media as "the Teflon Don"? Answer: John Gotti

23. Family Tragedies: What Civil Rights activist's mother was shot to death in 1974 as she played the organ in an Atlanta Baptist Church? Answer: Martin Luther King, Jr.

24. "The Plane! The Plane!": Name the little French actor who played Tattoo on the old TV series Fantasy Island. Answer: Herve Villachaize

25. Guest Question: Pops in Alabama asks this -- In ROTC I once received five demerits for failing to wear a Spiffy during a dress uniform inspection. Where on the unifrom was the Spiffy supposed to be? Answer: Under the shirt collar (behind the tie). (Spiffies were metal collar stays to make the collar lie flat and straight.)

26. Harry Potter's World: What is the name of the snake language that Harry Potter is able to speak? Answer: Parseltongue

27. Dot-Dot-Dot-Dash: The first four notes of which of Beethoven's nine symphonies sounds like the Morse code symbol for the letter "V"? Answer: Beethoven's 5th Symphony (a.k.a. "the Victory Symphony")

28. The Rest of the Cast: I'll name four characters from the TV series "Happy Days." You tell me the name of the actor who played each character:

a. Potsie Weber
b. Ralph Malph
c. Joanie Cunningham
d. "Arnold" Takahashi

Answers: a. Anson Williams; b. Donny Most; c. Erin Moran; d. Pat Morita

29. Famous Friends: I'll name four characters from the the TV sitcom "Friends." You tell me the name of the actor who played each character.

a. Rachel
b. Monica
c. Phoebe
d. Joey

Answers: a. Jennifer Aniston; b. Courtney Cox; c. Lisa Kudrow; d. Matt LeBlanc

30: Science in the News: On July 4, 2012, scientists at CERN (pronounce SUHRN) announced strong evidence that what new particle actually exists? Answer: the Higgs Boson (a.k.a. "the God particle")

Make your own free website on Tripod.com