Trivia Questions #33
The "Fab Four": Fifty Years of Beatlemania

1. The Beatles originated in Liverpool. What is a person from Liverpool called?
Answer: a Liverpudlian

2. Who -- in 2012 -- was the last of the four Beatles to get his star on the Hollywood Walk of Fame?
Answer: Paul McCartney

3. In what song did the Beatles mention "the one and only Billy Shears"?
Answer: "Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band"

4. Name the famous NYC apartment building where John Lennon was assassinated.
Answer: the Dakota Apartments

5. With what woman was John Lennon living at the time of his death? Answerer: Yoko Ono

6. In what song did the Beatles mention "the girl with kaleidoscope eyes"?
Answer: "Lucy in the Sky with Diamonds"

7. According to the Beatles' lyrics, who actually lived in the yellow submarine?
Answer: "We ALL lived in a yellow submarine" (or the Beatles and their friends)

8. According to the Beatles' lyrics, who "picks up the rice in a church where a wedding has been"?
Answer: Eleanor Rigby

9. According to the Beatles' lyrics, what kind of bird was "singing in the dead of night"?
Answer: a blackbird

10. In what Beatles' song does the singer claim that he's "been working like a dog"?
Answer: "A Hard Day's Night"

11. Little Richard's song about Uncle John cheating on Aunt Sally was later covered by the Beatles. Name that song.
Answer: "Long Tall Sally"

12. Who usually played bass guitar for the Beatles?
Answer: Paul McCartney

13. The question "How does it feel to be one of the beautiful people?" is the opening line of what Beatles' song?
Answer: "Baby, You're a Rich Man"

14. Who was the youngest member of the Beatles?
Answer: George Harrison

15. Who was the oldest member of the Beatles?
Answer: Ringo Starr

16. In what Beatles song is there a fireman with an hourglass who likes to keep his fire engine clean?
Answer: "Penny Lane"

17. A Beatles lyric describes what street as "in my ears and in my eyes, there beneath the blue suburban skies"?
Answer: Penny Lane

18. Who is described as follows? "In a cap she looked much older, and the bag across her shoulder made her look a little like a military man."
Answer: Rita the Meter Maid

19. What Beatles song mentions three grandchildren named Vera, Chuck, and Dave?
Answer: "When I'm 64"

20. In what song does the singer promise "I could be handy, mending a fuse, when your lights have gone"?
Answer: "When I'm 64"

21. In 1967 the Beatles won the Grammy for Best Album of the Year. For what album?
Answer: Sergeant Pepper's Lonely Hearts Club Band

22. In 1967 the Beatles won the Grammy for Best Song of the Year. For what song?
Answer: "Michelle"

23. What was Ringo Starr's birth name?
Answer: Richard Starkey

23. What was John Lennon's middle name?
Answer: Winston

24. What was Paul McCartney's real first name?
Answer: James

25. All four of the Beeatles were born in the same city. What city?
Answer: Liverpool, England

26. In 1957, at age 16, John Lennon formed a group named after his secondary school, Quarry Bank School. Name that group.
Answer: the Quarry Men

27. The Beatles' first hit single was first released in Great Britain. What song was that?
Answer: "Love Me Do"

28. Unscramble the following letters and tell me what hit Beatles recording is referred to. S-Y-T-E-E-Y-A-R-D.
Answer: "Yesterday"

29. Who was the mother of John's son Julian Lennon?
Answer: Cynthia Lennon

30. What was the title of John Lennon's best-selling first book?
Answer: In His Own Write

31. Name the artist/celebrity for whom John left his wife Cynthia and his son Julian.
Answer: Yoko Ono

32. John Lennon and what woman once planted acorns outside Coventry Cathedral?
Answer: Yoko Ono

33. In 1980 Mark David Chapman became an unforgettable part of John Lennon's life story. Why?
Answer: He fatally shot Lennon (outside the Dakota Apartments in NYC).

34. Which one of the Beatles starred in the 1981 slapstick comedy Caveman?
Answer: Ringo Starr

35. In 1962 three of the original Beatles fired the fourth member, a guy named Best. Who then went on to fame as one of the "Fab Four" by replacing Best?
Answer: Ringo Starr

36. In 1999 a schizophrenic guy named Michael Abram became a part of George Harrison's life story. Why?
Answer: Abram broke into Harrison's home and seriously injured the retired Beatle.

37. Which one of the Beatles was one of the producers for the 1979 movie Monty Python's Life of Brian?
Answer: George Harrison

38. In the 1970's, which of the Beatles became the first to establish his own solo career with his album All Things Must Pass?
Answer: George Harrison (The album sold 3 million copies.)

39. Which actor famous for playing Tarzan appears on the album cover of Sergeant Pepper's Lonelyhearts Club Band?
Answer: Johnny Weismuller

40. On the album cover of Sergeant Peppers's Lonelyhearts Club Band is a photo of Stu Sutcliffe. Who was he?
Answer: the original bass player for the Beatles

41. In the original draft of the Sergeant Pepper album cover, Jesus, Huntz Hall, and Edgar Allan Poe were all included. which one of them was excluded from the final version?
Answer: Jesus

Make your own free website on Tripod.com