Trivia Questions #4
Questions from Friendly Trivia Buffs -- an Absolutely Random Category
(This page was last updated on March 30, 2012)

We need a bunch of science, math, and technology questions.

1. Jack D. of Tennessee wants to know. . .Where was the Civil War "Battle in the Clouds" fought?
Answer: on Lookout Mountain (near Chattanooga)

2. Jack D. of Tennessee wants to know. . .Where does the Guiness Book of Records locate the world's largest fresh-water indoor aquarium?
Answer: Chattanooga, Tennessee

3. According to Jack D. of Tennessee, the renowned Chattanooga Choo Choo was a real train that connected Chattanooga with what city to the north?
Answer: Cincinnati, Ohio

4. According to Jack D. of Tennessee, the Civil War "Great Train Race" involved a train known as "the General," which connected Chattanooga to what city to the south?
Answer: Atlanta, Georgia

5. According to John T. of Alabama, "Diamond Jim" Brady was the Gilded Age's most famous diner at what immensely famous eatery on Broadway in New York City?
Answer: Rector's on Broadway

6. According to John T. of Alabama, what caused Rector's on Broadway (NYC's most famous Gilded Age restaurant) to close down?
Answer: Prohibition! (What use is a fancy restaurant if it can't serve fine wines, liqueurs, and liquors?)

7. According to John T. of Alabama, to what city must you travel to dine at the world-famous Sardi's Restaurant?
Answer: NYC

8. According to John T. of Alabama, to what city must you travel to dine at the world-famous Russian Tea Room?
Answer: NYC

9. According to John T. of Alabama, author Edgar Allan Poe's death at 40 was hastened by the writer's excessive consumption of what alcoholic beverage?
Answer: cognac

10. Ben D. of Tennessee wants to know. . .What was the name of Miss Kitty's saloon on the TV series Gunsmoke?
Answer: the Long Branch

11. Thomas H. of Oklahoma wants to know. . .What actor played Billy the Kid in the 1988 western Young Guns?
Answer: Emilio Estevez

12. Thomas H. of Oklahoma wants to know. . .What actor played Billy the Kid in the 1958 western The Left-Handed Gun?
Answer: Paul Newman

13. Thomas H. of Oklahoma wants to know. . .What actor played Billy the Kid in the 1930 King Vidor western Billy the Kid?
Answer: Johnny Mack Brown

14. Mister O. Senior wants to know. . .In what modern U.S. state do we find the Lincoln County where Billy the Kid first became famous?
Answer: New Mexico

15. Mister O. Senior wants to know the name of the New Mexico Territory governor during the heyday of Billy the Kid.
Answer: General Lew Wallace (the same guy that wrote Ben Hur)

16. Swamp Girl of Florida wants to know. . .What actor played Wyatt Earp in the 1993 western movie Tombstone?
Answer: Kurt Russell

17. Swamp Girl of Florida wants to know. . .What actor played Wyatt Earp in the 1994 western movie Wyatt Earp?
Answer: Kevin Costner

18. Sylvia T. of Alabama wants to know who damned the torpedoes at the Battle of Mobile Bay.
Answer: David Farragut

19. Sylvia T. of Alabama wants to know where in Europe the old musical play The Boy Friend was set.
Answer: the French Riviera

20. Mister O. Senior wants to know the name of the masquerade ball costume Polly wore in the old musical The Boy Friend.
Answer: Pierette

21. Barbara K. of Alabama wants to know the name of the tragic heroine in the musical Oliver.
Answer: Nancy

22. Sylvia T. of Alabama wants to know which planet in our solar system has the most confirmed moons.
Answer: Jupiter

23. Sylvia T. of Alabama wants to know which of the following is closest to the number of Jupitar's moons? 6, or 66, or 166?
Answer: 66

24. Sylvia T. of Alabama wants to know the common name of the medical condition known as singultus (sin-GULT-us).
Answer: hiccups

The following questions were added on Mach 30, 2012.

25. Mister O. in Alabama wants to know the name of the the student newspaper at the University of Tennessee in Knoxville.
Answer: The Daily Beacon

26. Mister O. in Alabama wants to know the name of the student newspaper at Texas A&M.
Answer: The Batallion

27. Mister O. in Alabama wants to know the name of the student newspaper at Auburn University.
Answer: The Plainsman

28. Mister O. in Alabama wants to know the name of the student newspaper at the University of Alabama in Tuscaloosa.
Answer: The Crimson-White

29. Mister O. in Alabama wants to know the name of the student newspaper at the University of Arkansas.
Answer: The Traveller

Trivia buff friends! If your questions don't appear in this file, it's because either someone else already submitted essentially the same question or I haven't figured out yet how to phrase the question.

Make your own free website on Tripod.com